meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Ponny Farmors Tömmar Tömkör i Halland

Lördagen den 11 oktober Ponnyfarmors Tömmar på plats igen nere i Halland för att hjälpa Simlångsdalens Ryttarförening vidare med kommunikation genom tömkörning. Första kursen hölls i februari och denna gång hade man valt Stuteri stall Humlan i Oskarström som gemensam plats. Ett mycket välskött ridhus med bra underlag

Dagen hade samlat 12 hästar alla i olika raser, åldrar och utbildningslägen. Yngsta var tre år och äldsta gentlemannen på bild 17 år och med glimten i ögat överraskade han stort. Utbildningsmässigt var samtliga hästar mycket bra och fint hanterade

Många av dagens elever hade föräldrar med sig vilket är bra när det gäller utbildning av häst och barn tillsammans. Legolas på bild är en ung och stark nordsvensk i ponnystorlek vilket ibland kan vara svårt för en flicka att ta hand om. I dag fick mamma och dotter tillsammans med Legolas samarbeta för att få en lydigare häst som lyssnar bättre. Det gjorde de riktigt bra

Några av deltagande hästar behövde stärkas efter skador, mammaledigheter och vila. Med tömkörningen som bas fick deras ryttare nya verktyg att tillsammans med equiterapeuter komma vidare i uppbyggnadsfasen.
Roligt att se en sådan variation på häst/ponnymaterial där alla var i olika utbildngsnivåer allt från grundridning till samling. Filmer på samtliga pass finns på vår sida Landsbygdscoach på YOUTUBE  Gå gärna in där och titta, finns fler filmer. Eller besök vår sida på Facebook

Hit kommer vi gärna tillbaka
Vid tömmen
Ewa-Britt Filipsson Foto & FIlm BengtGöran Filipsson
Landsbygdscoach Turism & Affärsutveckling
0704-574135

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln