meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Fånge i marknadsföringsträsket !

Lägger du ut för mycket pengar på marknadsföring?

I vårt jobb med att coacha företagare inom marknadsföring för sociala medier, upptäcker vi att många företagare känner sig lurade på de tjänster de köper. Tjänster som skall bespara dem tid och ge företaget en skjuts framåt. Vi har stött på flera företagare som valt att köpa en hemsida, såld för en billig peng.
Det man inte vet när man skriver sitt köpekontrakt är att oftast tillkommer det extra utgifter och det är inte ovanligt att de summor man till slut betalar, hamnar långt över 10.000 kr strecket per år.
Det låter inte mycket men om man också tar hänsyn till vad detta ger, så känns det som rena lurendrejeriet. Det man får är ett skal som inte direkt genererar några sök - alltså inte heller några kundförfrågningar.

Hur kan man spara pengar?

Genom att själv bygga din hemsida i något av de verktyg som marknaden erbjuder, kan du spara in på omkostnader för såväl webbhotell och ändringar av innehåll. Du kan själv lägga in de sökord som marknaden behöver för att hitta dig. Köper du SEO (sökordsoptimering) kan du tjäna in mycket pengar, genom att vara lite smart. Lär du dig tänka som kunden gör och arbeta med din hemsida kombinerat med flinka fingrar i Google kommer du långt.

Snabblösningar som får ditt företag synligt

Idag träffade vi en av våra kunder hemmavid. AnnSofie Saville driver företaget No Worries BBQ och importerar stek/grillhällar från Australien. I god tro har hon köpt in de tjänster som hon anser skall vara tillräckliga för att hjälpa henne från start. Vid en snabbanalys visar det sig att de flesta sökord till hennes fina hemsida saknas. Kan inte företaget hittas när man söker Grill på Google så är det illa. Eller som i det här fallet när man säljer en proffessionell elgrill hamnar på sökord som engångsgrill....
Efter några timmars arbete så hittar man företaget på nätet, genom att aktivera Google Business, lägga uppdateringar på Google Plus och aktivera FB kontot med ny och snygg logga och lite käcka inlägg och anteckningar. 

Är ditt företag synligt på nätet!

Du kan själv kolla om ditt företag hittas snabbt i sökresultaten. Tänk som kunden gör för att söka upp just ditt företag. Vi har hundratals fall där företagen egentligen inte finns, men genom rätt inlägg i media, snabbt kommer upp till ett bra resultat.

Vill du veta mer om hur du gör så slå oss en signal så berättar vi mer. Skall vi hjälpa dig är kostnaden minimal i förhållande till vad det kostar som du skall köpa in SEO tjänster. 

Ewa-Britt Filipsson
Landsbygdscoach TUrism & Affärsutveckling
0704-574135
info@landsbygdscoach.se

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln