meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

ett liv utanför boxen!

Bonde en företagare med olika arbetsuppgifter på agendan

Att vara landsbygdsentreprenör är inte alltid lätt, har man också djurproduktion i sin verksamhet, betyder det att man alltid måste sätta djuren i första hand. Det är dem man lever för, lever av och värnar om. Att tappa lamm under lammningen eller kalvning är inte bara en ekonomisk förlust det känns i hjärtat. Idag vill allt flera äta ekologisk mat och kött från naturbetande djur. Dyrt säger många. Men om man visste vad man egentligen betalar för kanske det inte är så dyrt?
Som coach för företagare på landsbygden har jag under åren träffat flera lamm och kalvproducenter. Våren innebär alltid stora förändringar, inte bara att man går mot ljusare tider, det är en nattlig stress då de flesta små väljer komma till världen. Bonden ställer klocka och fokus på djuren, det får inte gå snett. Ibland fixar man kanske inte att svara i kundtelefonen eller återkoppla per mejl. Med detta vill jag gärna återkoppla till Dönardalens Delikatesser i Laholm. Ett liten notering Brigitte skrev efter ensam ha förlöst sitt första lamm.

Nu har det hänt, jag har dragit ut mitt första lamm!

"Jag har alltid litat på Mikael när svårigheter dyker upp i stallet och känt mig osäker på att jag kan. Men idag var Mikael inte här och lammet satt fast och nu var det brått. Jag ringde Mikael och han instruerade mig. Nu var all rädsla och osäkerhet borta, det var bara jag, tackan och lammet som måste komma ut. Jag drog ut frambenen på lammet för att göra det så smalt som möjligt samtidigt som jag pressade in huvudet i tackan. Med skakande armar börjar jag dra i lammet och nu krystar tackan och ut kommer ett stort lamm. Vilken lyckokänsla att på darrande ben se tackan slicka sitt lamm" 
Inlägget är saxat från Brigittes inlägg på  Facebook sidan Dönardalens Delikatesser

Att hinna med i företagandet - ta lite hjälp

Brigitte ringde in mig för en träff  i projekt "Timbanken" som pågår  i Region Halland. Timbanken är ett treårigt affärsutvecklingsprojekt där 16 upphandlade konsulter med spetskompetens arbetar för att hjälpa regionens företagare.  Rådgivningen är kostnadsfri och fem olika kompetensområde erbjuds företagare inom olika branscher att välja mellan. Landsbygdscoach Affärsutveckling arbetar inom två område. Marknad/försäljning och Produkter/tjänster. 
Det är så bra när möjligheten till kostnadsfri rådgivning erbjuds företagare. Vi skall inte titta på lammning,  mötet fokuseras på försäljning på andra målgrupper.
Film kan du se här
Med detta hoppas vi att alla lammen redan tittat ut. Så vi kan arbeta ostört.

Om Dönardalen

Samtliga bilder från Dönardalens arkiv Samtliga bilder från Dönardalens arkiv

Dönardalens Delikatesser gårdsbutik finns strax norr om Hallandsåsen i Våxtorp, Laholms kommun. I butiken säljer man lammkött ooch lammskinn, sillinläggningar och honung.
Du hittar dem också ute på olika marknader. Öppet alla dagar 9-19 Brigitte 070-2203486 Mikael 0702-606800
info@donardalen.se

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln