meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Turism som extrainkomst i ditt lantbruk

Vad är Turism ?
– Turismen är betydelsefull för svensk ekonomi. … Vi har attraktiva resmål med natur- och kulturupplevelser som besökare från hela världen efterfrågar, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf. (källa: TVV)

Sedan 2000 har den totala omsättningen för turismen i Sverige ökat med 90 % och den globala efterfrågan på unika hållbara naturupplevelser ökar och leder till lönsamma internationella gäster.
 
Mat blir en allt viktigare reseanledning
Intressant är att det som kommer att påverka resandet är att mat blir en viktigare reseanledning, det ses som en väg till att förstå resmålets kultur. Det i kombination med kvalitetssäkrad boendemiljö nära natur och värdfolk, gör det möjligt för fler lantbrukare att satsa på besöksnäring, som en del av gårdens inkomstkällor.
 
Det vi kan hjälpa ditt företag med är en rådgivning som är baserad på flera års arbete i fält bland såväl lantbrukare som företagare verksamma inom besöksnäring och handel. Tar du hjälp av oss tar du också del av vårt företagsnätverk från Lappland ner till Skåne. Funderar du på att starta upp om behöver finansiering eller har du boende på gård och behöver hjälp med export (utländska gäster) så är det till oss du dig med fördel vänder för att få konkret hjälp, råd och tips kring hur du kommer vidare.
 
Det här ingår i vår träff

 • Affärsplan
 • Paketerade produkter
 • Marknadsföringskanaler i Sverige/Europa
 • Hemsidor/sociala verktyg på webben
 • Bokningsverktyg för webb
 • SCB gästnatt statistik
 • Regionala/kommunala turistorganisationer
 • Reseförmedlare
 • Bra foto
 • Nätverk och cross selling (sälja varandras tjänster)
 • Värdskap och hållbarhet

 
Hur går det till ?
Du bokar en träff hemma hos dig och vi avsätter 4 timmar för besöket. Du lämnar en företagsbeskrivning och eventuell idé. Vi diskuterar igenom och tittar sedan på möjliga lösningar för ditt företag/gård. Känns det som en bra idé lägger vi  ramarna för en affärsplan som skall ligga till grund för ansöka av eventuell finansiering. Beroende på hur långt i processen du kommit, avsätter vi praktiskt tid för upplägg enligt önskemål av hemsida, sociala konto eller bildbibliotek. Vill du ha fotografering av produkt/tjänst har vi kamera med och foto ingår.
Allt rapporteras och en månads support ingår i din rådgivning. För upplägg av ny hemsida är det tilläggskostnad

Pris 2.000;. exkl moms
Är du företagare i Halland ansöker du om kostnadsfria rådgivningstimmar via Timbanken www.timbanken.se

Ewa-Britt Filipsson
Affärsutvecklare 
0704-574135 info@landsbygdscoach.se

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln