meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Paket till salu!

Boende, lokal frukost/brunch och gårdsaktivitet Boende, lokal frukost/brunch och gårdsaktivitet

Paketera landsbygd
För några år sedan fick vi frågan om att marknadsföra bondgårdsturism i Skaraborg. Vad skulle då göras för att locka såväl utländska gäster som svenska familjer att gästa en enkel bondgård eller ett litet B&B? 
Vi satte samman en enkel ram för flera företag att ta till sig. 
Boende så klart, lokal frukost/brunch, helst på gårdsprodukter eller grannens. Till detta någon form av gårdsaktivitet eller sidoaktivitet kopplad till annan aktör. Ganska enkelt egentligen. Det som skiljde paketen åt var innehållet på brunchen, sprättägg, eget bröd med marmelader, egna juicen eller kanske något så unikt som Grynkorvsmacka med en Trötebulle på. 

Översatt på engleska, tyska och spanska
Rural tourism in the county of Skaraborg- Homemade delicacies, vegetables from the garden plot, eggs from free range hens and locally produced meat products. Each brunch is unique. In some places you are invited in to share the family breakfast. The brunch can also be taken along if you want to explore the amazing nature and historic landscape of Skaraborg- a pilgrimage into Swedish history. Go places horseback riding or on a bike. A great choice is to pedal along the Göta Canal.
If you are looking for tranquility, just stay on the farm, help out with chores or enjoy the country side life, its nature, animals and relaxed life. A hand made breakfast mug or original crisp bread, make a nice souvenir to take back home

Vad hände sedan ?
Under första säsongen såldes det ca 30 paket flera av dessa bokningar gjordes av  utländska gäster. Paketen överlämnades sedan åt varje aktör att arbeta vidare med och sälja fler paket av under kommande år. Av erfarenhet så vet jag att det ca 2 -3 år innan paketlösningar blir storsäljare. Det är inte alltid de paket som man tror skall sälja bra som gör det. Men har man ett antal bokningar redan första året så skall man inte ge upp. Jag tror att de är de enkla lösningarna som kommer före kanske för att man ofta har personalbrist. Alltså blir det en standardbokning med en standardfrukost. Men tänk så nöjda alla gästerna var på att få smaka av landsbygdens primörer och hembakade bröd. Något som de säkert tog med sig hem och berättade mer om. 

Marknadsföringen
Denna skedde i huvudsak med hjälp av Gonaturetrip ett nätverk av företagare med säte Småland.  Därutöver på egna hemsidor och kopplat till Västsveriges turistsida. Den spanska översättningen ledde dessutom till att vi fick en Spansk kund på Teneriffa som behövde hjälp med sin marknadsföring. 

Sälj landsbygden
Om den här enkla paketeringen berättar jag många gånger under föreläsningar i landsbygdsturism, sist för nätverket Små B&B runt Ullared. Våga ta klivet och lägg ett nytt perspektiv på marknadsföring genom Cross selling. Att bygga lösa paket med produkter från fler levarantörer som odlare och cykeluthyrare skapar bra möjligheter för fler att synas.

Nyfiken på paketering ?
Jag berättar gärna om hur och varför och varför inte under föredrag eller workshop. 
Ewa-Britt Filipsson
Landsbygdscoach Turism & Affärsutveckling
info@landsbygdscoach.se

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln