meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Gå på fotosafari med mobilen

Det går inte nog att belysas - vikten av att profilera sitt företag genom rätt foton. Att tänka på är att foto driver mer trafik på nätet än allt annat idag. Turistbilder med sol och fint väder finns i överflöd och det är inte fel alls. Dagliga händelser i din närhet kan vara det som fångar tittarens intresse. Badbryggan vintertid kontra badbryggan sommartid. Gästbokens recensioner. En sprakande vedspis och fårfällar på golvet. Frukostbrickan på sängen eller lunchtallriken. Tänk hur skulle du själv villa uppleva ditt boende om du bodde i annat land och var nyfiken på hur ser det egentligen ut ?
Bilden nedan fångade 1000 tals tittare inom loppet av timme och är tagen en svensk midsommarafton på SPA hotell i Västsverige.

Det som attraherar männinskan foto med följande motiv:
 
·      Läckra matbilder
·      Bilder med djur fördel katt och hund
·      Kändisar eller personliga bilder som lyfter 
·      Väderväxling i landskapet
·      Skogsmiljöer
·      Hav och sjö 

Krångla inte till det utan tänk på att mera fånga nuet, vardagen och var inte rädd för att bli lite personlig !

1.     Motiv  - Tänk på att motivet skall vara enkelt
 
2.     Komposition – bilder  som fångar hjärtat ger flest tittare Det är ok att arrangera. Verkligheten är fantastisk, men om du får en idé, så dra dig inte för att arrangera motivet som du vill ha det. 
 
3.     Perspektiv . Exempel Gå nära en vägg, ta bilden från marknivå eller högt uppifrån. Tänk hur man ”borde göra” och gör sedan tvärtom. Ska du ta ett porträtt, eller blir bilden intressantare om du fotograferar personen bakifrån? Utmana konventionerna.
 
4.     Ljus - Använd bra dagsljus – en mulen dag med bra ljus är väl så bra som solsken. TSpeciellt under vinterhalvåret står solen ofta lågt och ger fantastiska skuggor. Ibland passar det att ha ljuset i ryggen, ibland kan ett motiv lyfta om man istället tar bilden i motljus. Prova med att låta solen försvinna bakom en del av motivet, som en trädstam, eller låt solen vara med i bilden. ar du foto med mobilen inomhus tänd en lampa så blir de bättre.  
 
5.      Format -  liggande format är det bästa och ha lite fantasi när du ”siktar” de går alltid att beskära och fixa till för att bli intressanta att titta på. Stående format kan gå om bilder är tillräckligt stor för att besköra och konvertera till liggande format
 
6.      Beskär - Ibland upptäcker man inte effekten förrän man har skurit bort det överflödiga runt om på bilden du tagit. Experimentera genom att göra olika klipp genom att spara orginalet. 

7.  Spara  ner – Spara en kopia av din bild som du döper och lägger i en mapp för att kunna använda senare i sociala medier
 
8 Prova också att göra små filmsnuttar med mobilen tänka likadant. Det kan vara en vardagssyssla som att städa, åka och handla, plocka svamp, hoppa i badsjön etc. Bra är att prata lite under filmen. 

Under veckan som gick skickade vi ut Jan Ersgården med mobil för att dokumentera lite kring sin boendeanläggning. Flera fina foto blev det att dela ut i media. Första försöket gillar vi skarpt med nyponbusken i förgrunden blev det en fin höstbild av gästboendet på gården. Därefter följer en rad inspirationsbilder för din hjälp.
Lycka till !
EwaBritt

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln