meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Vi hjälper gärna till med stadsvandringar i Lidköping inom olika tema. Vandra i Grevens fotspår eller upptäck Lidköpings starka kvinnor genom Sara VIdebäcks roman Det går an. Har du en grupp så fråga oss gärna om prisförslag.

I Magnus Gabriels fotspår

I Magnus Gabriels spår
I de välordnade 1600-talskvarteren finns idag en hel del spännande byggnader, alla med starka kopplingar till handels och sjöfartsstaden vid Vänern. Du får höra mer om välburgne köpmannen JP Schoug, om varför Karl den XIIs har en knapp och om, Anna-Lisa Lidbeck som  startade en uppfostrings anstalt. Det dyker också upp en del okända personer men för Lidköping kända profiler. Vi besöker Stadsträdgårdens oas, stadens betesplats som förvandlades till skolmiljö.
Vi avslutar med promenad längs norra älvbrinken förbi Nicolaikyrkan. Vill du så kan du efter avslut gå vidare till Rörstrand Shoppingcenter. Ett måste när man besöker staden.

 
Pris per timme 650.- det delar du på din grupp

Det går an - Sara Videbäck

Det går an sa Sara !
På den här promenaden får du veta mer om Lidköpings starka kvinnor som alla betygg en stor del av stadens utveckling.  I bakgrunden finns romanen Det går an om mamsell Sara Widebäck som belyser jämlikhetsfrågan. Hör mer om Eva Ekeblad på Stola säteri,  första kvinna i Vetenskaps akademin på 1700 talet. Ogifta Anna- Lisa Lidbeck, som donerade en förmögenhet till uppfostringsanstalt för barn, på länderiet Margretelund. Men också berättelser om hantverkskvinnor som framgångsrikt arbetar och marknadsför sin stad idag. Guld & silversmeden Theresia Hvorslev och modisten Elisabeth Örnehage är två av dem. Konstnären Wanja Håkanson som avbildat statyn av Sara Videbeck en annan.  Turen kombineras med besök hos små butiker med stopp för fikapaus på lämplig plats.

Pris 650.-/timme