meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Med gemensamma mål för lydigare och friskare häst!


Träningsupplägg in och tillridning samt barnlektioner.
Sedan flera år tillbaka har vi skolan barn och ungponny tillsammans med sikte tävlingsverksamhet. Det har gett oss stor erfarenhet och tillsammans kan vi hjälpa dig, din familj eller ditt barn att sätta upp och förverkliga sina mål tillsammans med familjens ponny eller häst. Vi har under de senaste åren också varit flitigt engagerade i in och tillridning av ponnyer och hästar som ibland kan vara lite svårtillgängliga.  Att arbeta med hästen i delmål och mål skapar trygghet för båda och kan man engagera hela familjen i hästen är vårt mål nått.

Inridning och fortsättningsutbildning med Thea Filipsson

Thea har flerårig erfarenhet av in och tillridning av ponny och stor häst. Hon har sedan tre års ålder gått i ridskola och regelbundet tränat privat och hoppningen har grundlagts av bla Anna Emanuelsson. Hon har deltagit i tre veckolånga fälttävlanskurser på Flyinge med utbildning i  samtliga discipliner. Under perioden från 7 års ålder har flertalet privata ungponnyer utbildats tillsammans med oss i familjen. Hon har också erfarenhet av omskolning av travare och fullblod och har ocks skolat om egna hästen Sweet Celine i alla discipliner med placering i H 90 i år.
Thea går ut Ridgymnasium 2021 och har under skolperioden hunnit med att praktisera utomlands och hemma hos hoppryttare med unghästar som specialité. På Kyrkobacka Stall & Ridhus har hon sedan ett par år tillbaka, ridit in ett flertal hästar och flertalet referens finns från privatpersoner som tagit del av. Hennes styrka är skynda långsamt i kommunikation med hästen.

Inridning av små ponnyer med Miranda Filipsson

Miranda började rida 2018 och har tillsammans med oss utbildat C ponnyny Nexis Ducallion från det han var fyra år.Hon har fått gå den långa vägen med en ponny som har en del egna åsikter och inte är helt enkel. De har framgångar i Sugar Cup och fälttävlan 2019, där hon i debuten med 5 årig ponny tog en andra placering. Hon har fått sin främsta utbildning på fälttävlansbanan och har regelbundet tränat för Elin Göransdotter och på hoppbanan för Erika Andersson. Vardagsträning i träningsupplägg, longering och tömkörning tillsammans med familjen.
Nu har hon växlat upp till D ponnyn Tycant Cariad som också utbildas inom fälttävlan. 
Med C ponnyn har hon gjort ett trettiotal starter och med 2 D ponnyer, ett par felfria starter på P&J.  Hon har aldrig gått från bana utan rosett. 
Miranda har god hästvana och är orädd på ryggen och är tävlingsvan med ungponny. 

Har du och din häst fastnat eller kommer ni inte framåt ?

Tömkörning och ledarskap
Tömkörning passar utmärkt om du vill utbilda din unghäst från grunden eller om du behöver förstärka din egen ridning och nå bättre resultat tillsammans med din häst. Rätt utförd kan du också komma till samling av din häst. Den är också rätt använd ett utmärkt verktyg som kan användas när barnen inte klarar av sin ponny och vuxen är för stor för att rida den. Eller som komplement vid rehab och viloperioder. Tillsammans har vi god erfarenhet av problemhästar, där tömkörningen är ett bra verktyg för att komma vidare. Några förslag

  • Omskolning av travare/fullblod
  • Ökar gålust hos häst som saknar bjudning
  • Komplement till hoppning för bättre teknik
  • För häst som har svårt med galopparbete
  • Samling innan ryttarvikt
  • Rehab

Tömkörning från grunden

Ridtravaren Frillan - ett sommarprojekt


Målet var att hela familjen skulle kunna hantera det nordsvenska stoet som tagit för vana att springa över alla. Start med hantering i stall och utomhus i träns, longering och tömkörning. Därefter timmar av horsmenship, innan hon till slut förstod att hon måste vänta in den som har befälet. Familjen både ridit och tömkört och Frillan har lärt sig galoppera. 

Priser 
Tömkörning enskilda ekipage 400 kr /lektion: Grupper enligt offert
Inridning av häst/ponny för Thea FIlipsson 300.- /tillfälle + resa 50 kr
Lektion barn i grupp för Thea Filipsson 200 kr/tillfälle
Resersättning tillkommer 20.-/mil
Ingen återbetalning av avbokad lektion om det sker samma dag. Läs om bokningsregler
.