meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Hästakuten förmedlar kunskap och utbildning för din häst !

Med lång erfarenhet från hästkunskap inhämtad sedan barnsben, förmedlar vi kunskap och utbildning till din hjälp med din fyrfota vän.  Unghästträning och envisa ponnyer gärna. Såväl ridning som tömkörning och hjälp med basutbildning inom hoppning och terrängridning. Mobil verksamhet eller på plats i ridhus i Levene och ridbana i Jung.

tömkörning med Ponnyfarmor

Ewa-Britt lärde sig köra av farfar på 1950 talet. Började rida russ hos kusinen på 60 talet
och sattes i ridskolan 1964. Fick köpa egen häst 1967 och på den vägen är det..... 

Grundläggande instruktörsutbildning  RIK och hoppkurser inom LRK där hon arbetat i 10 år som ungdomsinstruktör. Även utbildad HIK 1-2 och arbetat som ledare för funktionshindrade barn och ungdomar. Ägt flertalet hästar och tävlat inom alla discipiner upp till två dagars fälttävlan och medelsvår dressyr. Ubildar häst inom tömkörning och håller kurser från unghäst till samling. Tränat bla för EvaCarin Oscarsson, Anette Christensen, Petrus Kastenman, Björn Roswall och Anna Emanuelsson.

Hästhantering * Inridning * TIllridning och träning

Thea Filipsson började ponnyridskola 2006. Hon har sedan dess ridit in och ridit till flertalet ponnyer och hästar av olika raser med goda referenser. Hon lägger mycket tid på att utveckla en relation med den häst hon har i träning. Med stor vana av såväl fullblod som travare vet hon att omskolning tar lång tid och att man måste ha tålamod. Ett gott exempel är egna hästen Sweet Celine som gått från novis till fälttävlan på två år och har tillgodogjort sig allt Thea har lärt henne. Tränat för Kurt Carstensen, Ragnar Bengtsson, Björn Kastenman och Elin Göransdotter och Ted Velander och Anna Emanuelsson. Går sista året på Hästgymnasium i Axevalla. Ridlektioner och tömkörning.

Har du ponny eller häst du inte klarar av ?

Ung Ryttare UF är ett ungt företag och drivs av Thea Anderberg och Thea Filipsson båda går Axevalla hästcentrum i ÅK 3. Båda har en gedigen hästkunskap med sig genom familjerna. Båda har ridit aktivt sedan barnsben och tävlar idag såväl dressyr, hoppning som fälttävlan
Affärsidén är att hjälpa dagens unga ryttare och deras föräldrar att utvecklas framåt i sin ridsportutövning. Detta genom utbildning av såväl hästar/ponnyer. Samt lektionsridning där föräldrar också skall delta.

Det kan du få hjälp med 
Lektionsverksamhet grunder och tävling 

In och tillridning av häst ponny /försäljning 
Tömkörning, longering, lastning
Platser är ridhus i Levene och Hjo
Utomhusbana i Jung
Mobil verksamhet
F skattesedel och betalning via swish
Facebook och Instagram UF Ung Ryttare

Ungdsomsprojekt utbildning av treårigt sto
Dance With Me SWB f. 2017 

I samarbete med Mimmis ägare och uppfödare Jenny Karlsson, kommer Thea att under ett år framåt, arbeta med utbildning och inhoppning av ungstoet som är efter Hip Hop - Toscana - Camaro M. 
Sikten kommer att vara inställt på 4 års visningen hösten 2021. 
Mimmi är ett väldigt socialt och samarbetsvilligt sto som gillar att hoppa. Hon är orädd och lär sig snabbt. Skall bli väldigt spännande och se om det också kommer att bli en framtida tävlingshäst. 
 

Tillridningshästar till salu

Allt som oftast får vi frågan om häst eller ponnyförmedling. Vissa har vi arbetat med själva och andra kommer från vårt stora nätverk i hästbranschen. Flertalet ponnyer från Lidens Connemarastuteri har förmedlats vidare efter utbildning.  Egna hästar som sålts vidare är Lidens Baronesse, Bear Bottomxx, Dalentinexx och Tycant Cariad.
 

Nexis Ducallion e Locksley Don Galliano - Eyarth Isadora f.2014 Utbildad inom fälttävlan och hoppning av Miranda Filipsson. Regelbundet tömkörd. En snäll ponny som behöver fast hand och ryttare som kan inverkansrida. Regionfinal Sugar Cup 2019. Topp placering fälttävlan 2019. Kvalad för tidshoppning 2021. Tävlad banhoppning upp till 80+ . Dressyr LC, LB. En ponny som är teknisk och har lätt för sig. Stannar eller river ej. Men väljer sin ryttare, därför har vi svårt att hitta familj som passar hans personlighet.

Xenia  Dansk import okänd härstamning f. 2009 Skolriden på Levene Ridskola med trivs inte i miljön. Formbar i ridningen, pigg och hoppglad. Trygg att rida ut på.
SÄljes pga av att ägare är långtidssjukskriven.
Behöver komma till en lugnare miljö där hon får vara enmanshäst.  
Mer information Thea Filipsson telefon 072-047 77 38 thea.filipsson@gmail.com

Tycant Cariad f 09 SÅLD fullstammad Welsh Cob utbildad under 2020 i hoppning, dressyr och fälttävlan. Startad Sugarcup med fina vitsord. Tävlad banhoppning och dressyr med fina poäng. Härlig familjehäst med mycket enenergi. Trafiksäker och viktbärande ponny som verkligen gillar hoppning. Såld november 2020. Skolad av Thea och Miranda Filipsson. Regelbundet tömkörd EB FIlipsson

Tömkörning från grunden till samling enskilt och kurser