meta name="google-site-verification" content="aYYTyVNYVvr-bbQFqF93XRKTQBMJmvkd1nqejdNuVOA"

Ponnyfarmor förmedlar kunskap och utbildning för din häst !

Med lång erfarenhet från hästkunskap inhämtad sedan barnsben, förmedlar vi kunskap och utbildning till din hjälp med din fyrfota vän.  Unghästträning och envisa ponnyer gärna. Såväl ridning som tömkörning och hjälp med basutbildning inom hoppning och terrängridning. Mobil verksamhet eller på plats i ridhus i Levene och ridbana i Jung.

Vi hjälper dig gärna med din häst eller ponny !

Thea Filipsson började ponnyridskola 2006 red där alla ponnyer som ingen annan ville rida. Fick första utbildningsponnyn fick hon ta hand om när hon fyllt 7 och sedan dess har hon ridit in och ridit till flertalet ponnyer och hästar av olika raser med goda referenser. Hon lägger mycket tid på att utveckla en relation med den häst hon har i träning. Med stor vana av såväl fullblod som travare vet hon att omskolning tar lång tid och att man måste ha tålamod. Tycker att terrängen är den bästa platsen för grundutbildning av häst och ponny. Sverigetvåa i Sugar Cup Säker terrängritt final på Ribersborg 2015. Vann Regionfinal i Sugarcup 2015 och 2018.
DM silver i Fälttävlan 2020 och rider för Jump Clup region Sörmland.
Tar gärna emot hästar som en del tycker är problemhästar. Tränat för Kurt Carstensen, Ragnar Bengtsson, Björn Kastenman och Elin Göransdotter och Ted Velander och Anna Emanuelsson. 

Innehar Hästskötarexamen med diplom i specialinriktning ridning. Tappskokompetens, Yrkescertifikat för tävling och F- skattebevis. 

Ewa-Britt lärde sig köra av farfar på 1950 talet. Började rida ponny på 60 talet, sattes i ridskolan 1964. Fick köpa egen häst 1967  Grundläggande instruktörsutbildning  RIK och hoppkurser inom LRK arbetat i 10 år som ungdomsinstruktör. Även utbildad HIK 1-2 och som ledare för funktionshindrade barn och ungdomar. Ägt flertalet hästar och tävlat inom alla discipiner upp till två dagars fälttävlan och medelsvår dressyr. Ubildar i  tömkörning från unghäst till samling. Tränat för EvaCarin Oscarsson, Anette Christensen, Petrus Kastenman, Björn Roswall och Anna Emanuelsson mfl.

Har du ponny eller häst du inte klarar av ?

Har du en ponny eller häst som inte vill göra som du vill ? Vi hjälper dig gärna reda ut problemet oftast handlar det om kommunikation att ni inte riktigt förstår varandra.Tömkörning och arbete från marken är ett bra verktyg för att komma längre och nå till de mål man vill.
Vi kommer gärna ut och håller enskilda träningar för dig och din häst. Har du en grupp som vill prova så går också detta bra. 
Vi tar också emot inridningshästar och är alltid tre vid start.
Du behöver ha plats som ridbana eller liknande inhägnat område.
Vi kör två hästar per gång. Priser från 250 kr timme

Unga Fälttävlanstalager 2021 Dance With Me SWB f. 2017 
I samarbete med Mimmis ägare och uppfödare Jenny Karlsson, kommer Thea att under ett år framåt, arbeta med utbildning och inhoppning av ungstoet som är efter Hip Hop - Toscana - Camaro M. 

Genomfört unghästtest med resultat Klass 1 som lovande hopphäst. Startat FEI dressyr för 4 åringar med procent över 70.

Matchas nu mot Rikstäckande fälttävlanssatsning av Ridsportförbundet och SWB läs mer här 

Mimmi är ett väldigt socialt och samarbetsvilligt sto som gillar att hoppa. Hon är orädd och lär sig snabbt. Skall bli väldigt spännande och se om det också kommer att bli en framtida tävlingshäst. 
 

Tillridningshästar till salu

Allt som oftast får vi frågan om häst eller ponnyförmedling. Vissa har vi arbetat med själva och andra kommer från vårt stora nätverk i hästbranschen. Flertalet ponnyer från Lidens Connemarastuteri har förmedlats vidare efter utbildning.  Egna hästar som sålts vidare är Lidens Baronesse, Bear Bottomxx, Dalentinexx och Tycant Cariad.
 

Nexis Ducallion  SÅLD e Locksley Don Galliano - Eyarth Isadora f.2014 Utbildad inom fälttävlan och hoppning av Miranda Filipsson. Regelbundet tömkörd. En snäll ponny som behöver fast hand och ryttare som kan inverkansrida. Regionfinal Sugar Cup 2019. Topp placering fälttävlan 2019. Kvalad för tidshoppning 2021. Tävlad banhoppning upp till 80+ . Dressyr LC, LB. En ponny som är teknisk och har lätt för sig. Stannar eller river ej. Men väljer sin ryttare, därför har vi svårt att hitta familj som passar hans personlighet.

Xenia  Dansk import okänd härstamning  SÅLD f. 2009 Skolriden på Levene Ridskola med trivs inte i miljön. Formbar i ridningen, pigg och hoppglad. Trygg att rida ut på.
SÄljes pga av att ägare är långtidssjukskriven.
Behöver komma till en lugnare miljö där hon får vara enmanshäst.  
Mer information Thea Filipsson telefon 072-047 77 38 thea.filipsson@gmail.com

Tycant Cariad f 09 SÅLD fullstammad Welsh Cob utbildad under 2020 i hoppning, dressyr och fälttävlan. Startad Sugarcup med fina vitsord. Tävlad banhoppning och dressyr med fina poäng. Härlig familjehäst med mycket enenergi. Trafiksäker och viktbärande ponny som verkligen gillar hoppning. Såld november 2020. Skolad av Thea och Miranda Filipsson. Regelbundet tömkörd EB FIlipsson